Thursday, November 5, 2009

Dinner


Wild Mushrooms (mossiness and oyster; we also picked some Honey Fungus but I cooked it separately), Brown Rice, Black-bean Patties and Horseradish.

Моховики и Вешенки (еще набрали опят, но я их приготовила отдельно), Коричневый Рис, Котлеты из Черной Фасоли и Хрен.


I'd been craving real horseradish for years. Everything I bought was no good - not hot enough, too sweet, too much vinegar.. So we bought the root, soaked it in cold water for 24 hours, peeled it and processed it in VitaMix with a little bit of salt, sugar and vinegar. It turned out perfect! Just like I remembered from my childhood - it literally takes your breath away )

Уже несколько лет мне ужасно хотелось настоящего хрена. Такого, как в детстве, когда мы его сами делали. Все, что мы покупали, было не то - или не достаточно острый, или слишком сладкий, или слишком много уксуса.. В общем, я наконец-то не выдержала и купила корень в магазине. Вымочили его в воде, почистили и перемололи в кухонном комбайне с солью, сахаром и уксусом. Получилось то, что надо, и дыхание перехватывает, как положено :)

No comments:

Post a Comment