Monday, October 19, 2009

Lunch


Spinach-sorrel soup
My sorrel was blooming all summer (due to hot weather and no rain) and there were very little greens to gather. But now there're lots of huge juicy leaves. I think sorrel is very underestimated in the US.
In spring I cook nettle-sorrel soup. I pick young nettle tops and leaves in park where I know it wasn't sprayed with some chemicals. But in fall I substitute spinach for nettle (it also have this "green" taste).

Шпинато-щавелевый суп
Щавель на моем огородишке все лето пускал стрелки и зелени совсем не было. Видимо, из-за жары и засухи. Зато теперь полно здоровенных сочных листьев. В Штатах щавель практически никто не знает и еще меньше кто ест. Зря.
Весной я варю крапивно-щавелевый суп. Собираю молодую крапиву в парке, где точно знаю, ничем не опрыскивают. А по осени вместо крапивы использую шпинат - у него тоже очень "зеленый" вкус.

No comments:

Post a Comment